Mijn thema voor 2018: ‘verbonden’


Laat ik beginnen met jou een heel gelukkig nieuw jaar te wensen. Een jaar waarin ik hoop dat je groeit, leert, lief hebt en gezond blijft.

Dit jaar koos ik in plaats van goede voornemens een thema. Het is een vlak waarop ik graag meer bewust mee bezig wil zijn omdat ik het afgelopen jaar heb gemerkt dat het me veel voldoening gaf. Dat thema is ‘verbonden’.

In de aanloop naar de feestdagen wilde ik eigenlijk het liefst even de tijd stoppen en genieten van ons leven zoals het nu is. Het is gewoon heel fijn. Ik ben gegroeid op manieren die ik niet eerder voor had gesteld. Ik ben de huismoeder geworden die ik nooit wilde worden. Ik ben de zeikerd geworden die de muziek van nu maar troep vindt. En ik ben ook die hippie geworden die leert breien, zelf jam maakt en een poging waagt om groene vingers te kweken.

Tussen al het eten en de corny kerstfilms in heb ik zitten denken wat ik nou eigenlijk zou willen in het nieuwe jaar. Het is geen spannende bucket list. Wat ik het liefst wil is meer van wat 2017 zo mooi maakte. Veel naar buiten, de natuur in. De telefoon wegleggen en goede gesprekken voeren. Enorme Legokastelen bouwen en zelfgebakken koekjes eten tot we misselijk zijn.

Verbinding gaat voor mij ook om trouw zijn aan mezelf. Een stap terug doen als ik voel dat het nodig is. Of juist even in het diepe springen als ik voel dat dit goed is, ook al is het eng.

Daarnaast vind ik het ook belangrijk om vast te leggen wat we meemaken, zodat we er later op terug kunnen kijken. Natuurlijk leg ik graag de mooie momenten vast, maar ik wil dit jaar ook andere emoties vastleggen. Want ook dat zijn uiteindelijk belangrijke herinneringen. Niet vluchtig op mijn telefoon even een foto schieten, maar er de tijd voor nemen om het goed te doen met mijn camera.

Ik heb er zin in! 2018, ik ben klaar voor je.

– X Marloes