Mini herfst capsule wardrobe

Herfst capsule wardrobe #fall10x10

Ik maak er geloof ik geen geheim van dat ik de overgang naar de herfst héérlijk vind. Dat het hele hygge gebeuren zo’n aandacht krijgt begrijp ik wel. Wat is er nou fijner dan in oversized trui met een warm drankje in je hand naar het gure weer kijken? Omdat het fijn is om even écht niet na te denken over wat ik aan doe en toch wat nieuwe combinaties te proberen, doe ik de aankomende 10 dagen met 10 kledingstukken.

Twee van mijn favoriete style bloggers Caroline van Un-Fancy en Lee van Style Bee startten onlangs een wardrobe challenge met de hashtag #fall10x10. Er hangt eigenlijk al jaren niet meer zoveel in mijn kledingkast dus of het écht een challenge gaat worden, dat denk ik niet. Ik vind het wel een interessant experiment om weer eens wat nieuws te proberen. Minder opties betekent meestal dat ik wat creatiever word met het combineren.

Afijn, ik ging aan de slag met mijn inspiratie board voor het nieuwe seizoen. Mijn stijl vind ik altijd lastig te omschrijven, maar als je naar mijn Pinterest board kijkt zie je toch wel heel duidelijk een rode draad. Of liever, een neutrale draad. Veel kleur zit er niet in. Dat is een bewuste keuze, want ik vind het belangrijk om tijdloze items te kiezen die ik over 3 jaar nog steeds draag. Qua kleur merk ik namelijk dat mijn smaak nogal eens verandert. Daarom heb ik voor dit seizoen gekozen om een okergeel accent toe te voegen in de vorm van een bandeau haarband en het verder neutraal te houden.

Dit is waar ik de komende 10 dagen mee ga experimenteren:

  1. Grijze oversized trui
  2. Wit/navy gestreepte sweater
  3. Zandkleur truis
  4. Wit t-shirt ‘mama bird
  5. Denim shirt jurk
  6. Nepleren zwarte rok
  7. Zwarte skinny jeans
  8. Denim jeans
  9. Zwarte leren boots
  10. Zwarte hoge Vans

Ik heb al veel meer dan 10 mogelijke combinaties in gedachten. Gek hoe je met minder ineens tot nieuwe ideeën kan komen.

– X Marloes