Knusse tijden

knusse tijden herfst

Tegen het einde van de zomer zijn we fruit gaan plukken. Heerlijk zo zoet! Natuurlijk hadden we het zonder moeite in één dag op kunnen eten samen. Dat was ook lekker geweest. Maar ik wilde dit jaar graag een voorraadje jam maken. Mijn eerste experiment hiermee een aantal maanden terug was zo’n succes (in 1 week de pot al leeg!) dat ik het nogmaals wilde proberen. De koelkast staat nu vol met potten aardbeienjam, bramenjam, en een fancy vijgenjam met honing en vanille voor op de kaasplank. Nu hebben we een heerlijke voorraad voor de herfst en winter.

Hoewel ik me met de geur van zomerfruit graag even terug fantaseer naar zonnige dagen, is de herfst écht mijn lievelingsseizoen. Zodra de dagen iets korter en minder warm worden krijg ik er zin in. Het heeft iets speciaals. Samen theetjes drinken, koekjes bakken, filmavonden organiseren en noem maar op. Lekker kneuterig.

September is altijd de maand waarin ik altijd weer met beide benen op de aarde plof. Megan van freshexchange schreef een mooi stuk over hoe September de maand van transformatie is. Ik zou het zelf nooit zo goed kunnen verwoorden als zij dat doet. Maar precies dat dus. Op één of andere manier zijn die druilerige dagen enorm goed voor wat zelfreflectie. Even alleen met mijn gedachten. Dat gevoel van even echt niets moeten.

Op haar eigen ietwat koude en donkere manier voelt de herfst bevrijdend. Met meer tijd in en om het huis, dicht bij mijn liefsten, heb ik de gelegenheid weer even terug te gaan naar wat me echt gelukkig maakt. De basis. En noem me burgerlijk, maar wat me gelukkig maakt is heel simpel: herinneringen maken met mijn gezin. Ik had nooit gedacht dat ik dit zó fijn zou vinden.

50 gratis low budget dingen te doen in herfst

– X Marloes

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren