Hoe ik mijn travel capsule samenstel

hoe-ik-mijn-travel-capsule-samenstel

Alweer twee weken terug waren we op vakantie in Zweden (daarover later meer). Omdat ik het fijn vind om op vakantie niet na te denken over wat ik aan moet, stel ik altijd een travel capsule samen. Dat is een soort mini collectie uit je garderobe die je afstemt op de lengte, temperatuur en invulling van je vakantie.

Omdat ik nog regelmatig vragen krijg hoe ik in vredesnaam met zo weinig kleding kan leven dacht ik dat het wel leuk zou zijn om in dit comeback artikel (want dat is het wel zo’n beetje) te beschrijven hoe ik dat voor mijn vakanties aanpak.

Inmiddels gaat het inpakken bij mij op de automatische piloot, maar losjes is dit waar ik rekening mee houd:

    • Wat wordt het weer? Zijn er veel temperatuurverschillen? Ik neem altijd een extra laagje mee voor koude ochtenden of avonden.
    • Wat gaan we doen? Onze vakanties zijn meestal van die van-alles-wat-vakanties. Maar ik ben ook moeder, dus comfort voorop! Hooguit zorg ik dat ik één wat nettere outfit kan samenstellen voor de zeldzame gelegenheid dat we chique uit eten gaan.
    • Voor een vakantie van 9 dagen reken ik er op dat ik een item ongeveer 2 keer draag. Moet er toch wat gewassen worden? Dan heb ik altijd een flesje wasmiddel mee voor een klein handwasje.
    • Ik zorg ook meestal voor een thema. Dat kan een bepaalde kleurencombonatie zijn, of bijvoorbeeld een bepaalde stijl. Aangezien mijn stijl niet echt één stijl is ga ik meestal voor een kleurencombinatie. Dit zorgt ervoor dat ik alles makkelijk kan combineren. Deze keer ging ik voor zwart/wit/navy.
    • En ik maak me vooral niet druk over het feit dat ik meerdere keren in hetzelfde topje op vakantie kiekjes sta. Niemand die daar iets om geeft, echt.

Wat ik trouwens enorm handig vind is om alles in te pakken a la Marie Kondo. Van die mini pakketjes. Hier staat een YouTube uitleg hoe je dat doet. Scheelt gegarandeerd strijken bij aankomst.

Hoe ik mijn travel capsule samenstel

Hoe ik mijn travel capsule samenstel

Hoe ik mijn travel capsule samenstel

Hoe ik mijn travel capsule samenstel

Hoe ik mijn travel capsule samenstel

Hoe ik mijn travel capsule samenstel

Hoe ik mijn travel capsule samenstel

Dank aan mijn Instagram husband voor de foto’s.

Bewaren