Barcelona: La Sagrada Família & de wijk Gràcia

Dit jaar spendeerden we de herfstvakantie in Barcelona. Dat het een drukke stad is wist ik natuurlijk wel, maar ik werd er toch onaangenaam door verrast hoe massaal alles was. Ik heb daarom mijn camera eigenlijk maar één dag gebruikt. Ergens middenin de vakantie besloten we toch even de Sagrada Família te bekijken (lekker gratis van buitenaf) en daarna door de gaan naar de wijk Gràcia.

De bijzondere architectuur in Barcelona was ook Sam niet ontgaan. Maar we merkten dat het zijn magie na 2 dagen al wel een beetje begon te verliezen voor hem. Dus om nou €15 p.p. te betalen én lang in de rij te staan voor de Sagrada Família leek ons niet zo’n best plan. Ik had al gelezen dat er aan weerszijden een park met speeltuin te vinden is, dus we sloten een compromis. Sam ging lekker spelen, en wij bekeken vanaf een bankje de kerk. Leuk voor iedereen en nog gratis ook.

Daarna gingen we door met de metro naar Gràcia. Deze wijk tipte een Spaanse collega. Het is vroeger een dorpje geweest voordat het onderdeel werd van het groeiende Barcelona, en dat doprse gevoel is er nog steeds. Dikke prima dat de meeste toeristen flaneren over Las Ramblas want daardoor was het hier lekker rustig. We konden op ons gemak te voet de wijk verkennen zonder tegen iemand’s selfiestick te knallen. Het stukje vóór de wijk (als je vanaf het centrum komt) is erg mooi en zit vol met winkels van dure merken. Hier liepen we per toeval langs een aantal bijzondere gebouwen. Verderop in de wijk hebben we heerlijk door de smalle straten gestruind. In deze wijk kom je geen toeristenwinkeltjes tegen maar leuke, kleine boetiekjes. We hebben er heerlijk geluncht en gesnoept bij alle leuke winkeltjes en iedereen was zó lief en gezellig met Sam.

Koffie bij Bar But

(Boven) koffie bij Bar But

De leukste eet- en drinkadresjes waar we zijn geweest heb ik opgeslagen en vind je op deze map.

– X Marloes